shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Kansloze vuurdoop VEOKS ondanks excellerende Enderink

sv Erasmus 6 - 1 F.C. VEOKS
23 apr 2018 - 20:00Erasmusweg 1200, 2542 RV Den Haag

Raar is het niet, maar in de eerste wedstrijd van onze jongens merkte iedereen dat onze jongens er niet lekker inzaten. Thom en Jeffrey stonden te hoog, waardoor Bart aan zijn lot overgelaten werd op het middenveld. Daardoor kwam VEOKS er niet lekker in. Ook Stefan stond iets te ver naar binnen, waardoor zijn flank helemaal open lag. Chris probeerde het soms nog wel op te lossen door helemaal terug te zakken (iets wat in de tweede helft niet meer nodig was), maar het stond gewoon niet goed. Een achterstand liet daarom niet lang op zich wachten.

Het moet gezegd worden, na een zwaar eerste kwartier was het positiespel iets beter, maar er werd te weinig goed opgebouwd, maar ook niet gek veel meer weg gegeven. De opbouw leek alleen op iets wat je in een flipperkast ziet. Dit had puur te maken door paniek die eigenlijk ontstond door een ontbrekend middenveld. Ondanks dat, kwamen er wat kleine kansjes, maar waren er weinig echt gevaarlijk. We hadden bizar veel moeite om van onze eigen helft af te komen en dat was eigenlijk zonde. Toch was de eerste helft een mooi leermoment voor de ploeg.

Toen we in de tweede helft wat ging schuiven en 4-4-2 gingen spelen ging het direct beter. De vers ingebrachte Beau verdient complimenten voor z’n werklust, maar kwalitatief was het niet goed genoeg. Vooral de doodschop die door Beau werd uitgedeeld is een smet op deze eerste wedstrijd. Zoals gezegd ging het beter lopen, omdat er simpelweg meer mensen op het middenveld waren, waardoor er beter kon worden gevoetbald. De lange bal was niet echt meer nodig. Het betere spel werd ook beloond met de verdiende eerste goal, maar op dat moment had Erasmus er al 3 in liggen. Er werden nog wat verdiende goals afgekeurd, waarvan één twijfelachtig en er werd zelfs een penalty gemist door de uitstekend spelende Chris, die veel (kop)duels won en een doorn in het oog van de verdedigers was. Erasmus was echter koelbloedig en liep steeds verder weg.

We kunnen wel concluderen dat deze eerste wedstrijd een mooie leerschool was. De opbouw liep niet in de eerste helft, maar na wat tactische omzettingen ging dat stukken beter in de tweede helft. Dit geldt echter niet voor de centrale verdediging, die steek na steek liet vallen. Matthijs voelde zich echter als een vis in het water op de linksback positie, maar moet meer de juiste momenten uitkiezen, zodat hij niet keer op keer een gat achterlaat. Ook Glenn liet zien dat hij goed functioneert op de rechtsback positie en koos goed zijn momenten uit. Tot slot; complimenten aan Jesper, die zich ontpopte tot een sterkhouder in de verdediging. Toch ontstonden er (waarschijnlijk ook door de vermoeidheid) toch een paar grote kansen en helaas ook veel doelpunten voor Erasmus.

Goals: Thom x 1. Man of the match Christiaan Enderink.